RSS

"It's beauty that captures your attention; personality which captures your heart."

Tuesdaty Talk: Lungul drum spre fondul de ten potrivit

Ca un side note, tocmai mi s-a stricat placa de intins parul care mi-a fost alaturi mai bine de 4 ani, display-ul laptopului imi face iar figuri si telefonul mobil scoate sunete ciudate. Si acum cand scriu randurile astea e inca luni... oare ce ma asteapta saptamana asta daca am inceput-o in felul asta "minunat"?

Ca sa trecem peste superbul meu inceput de saptamana, m-am gandit sa scriu si eu despre drumul pe care l-am parcurs pana am ajuns la fondul de ten care mi se potriveste. Am vazut si pe alte bloguri genul acesta de postare si mi s-a parut interesant sa impartasesc si eu povestea mea.


Ca multe fete de varsta mea, am inceput sa folosesc fond de ten in primul an de liceu, asta insemnand cam prin 2004. Primul fond de ten a fost comandat de la o colega care era reprezentant Oriflame. Sincera sa fiu nici nu mai stiu cum arata ambalajul lui, sau daca mi se potrivea in vreun fel. Eram inca la inceput si habar nu aveam de multe chestii legate de makeup. 

I-am ramas fidela acestui fond de ten de la Oriflame cam un an de zile, pana o prietena buna mi-a recomandat fondul de ten Calming effects de la Avon. Tin minte ca nuanta mi se potrivea perfect si ca se comporta destul de bine daca il fixam cu o pudra ( tot de la Avon). Si pe acesta l-am folosit tot cam un an de zile,dar parca simteam ca am nevoie de ceva mai mult.


Asa ca in anul 2006 m-am razvratit si am incercat doua fonduri de ten. Primul a fost Maybelline Affinitone, iar cel de-al doilea a fost Rimmel Stay Matte. Atunci deja ma luptam cu tenul meu super gras si aveam nevoie de un fond de ten care sa-mi tina sub control secretia de sebum pe parcursul zilei.
Cel de la Rimmel stiu ca nu mi-a placut deloc, insa nu mai tin minte exact motivul. E foarte posibil sa nu fi gasit o nuanta care sa mi se potriveasca.


Un an mai tarziu am revenit la Fondul de ten Calming Effects de la Avon, insa il foloseam combinat cu un fond de ten marca Sephora. Pe perioada aceea a fost cea mai buna combinatie pentru tenul meu. Si chiar am ramas surprinsa de cat de ieftin si totusi de calitate este cel de la Sephora.


In 2008, m-am apucat din nou de experimentari si am incercat fondul de ten L'Oreal Infailible, insa nu m-a multumit pe deplin si in vara cand m-am intors de la mare m-am dus direct la prima farmacie si mi-am cumparat fondul de ten Vichy Normateint. Evident ca fiind bronzata mi-am luat nuanta care mi se potrivea atunci, iar cand bronzul meu a inceput sa dispara am ramas cu un fond de ten mult prea inchis la culoare. Cu toate acestea a fost preferatul meu pana la acel moment.


In 2009 am crezut ca am gasit cel mai bun fond de ten pentru mine. L'Oreal Accord Parfait. Nuanta potrivita perfect tenului meu, finish foarte natural, exact ce cautam de atata timp, insa spre sfarsitul anului, cand l-am terminat, am primit de la o prietena care tocmai venise din Germania un fond de ten de la Essence. Asa ca a trebuit sa-l incerc. Si acesta mi-a placut extrem de mult, insa nuanta pe care o aveam era cam inchisa pentru mine.


In 2010 absolut tot Youtube-ul ridica in slavi un singur fond de ten: Revlon Colorstay. Evident ca eu curioasa din fire am dat search pe Google sa vad daca se gaseste si la noi. Cum am gasit site-ul e-cosmetic si am vazut ca il au in stoc am dat imediat comanda. N-am nimerit nuanta din prima, dar a fost de ajuns sa ma indragostesc iremediabil de el. Cand a venit si nefericitul moment si s-a terminat, am observat ca nu aveau nuanta care imi trebuia mie pe stoc asa ca m-am multumit cu vechea mea dragoste, L'Oreal Accord Parfait.


De anul trecut ma mandresc foarte tare ca folosesc acelasi fond de ten. 
Revlon Colorstay ramane favoritul meu, mi se potriveste de minune si nu cred ca o sa-mi mai lipseasca vreodata din trusa de machiaj mai ales ca acum il comand de aici la super pret.


Acum ma tenteaza sa incerc si Neutrogena Healthy Skin pentru zilele cand am tenul mai uscat decat de obicei, insa nu gasesc nici un site de la noi care sa-l aduca. :(


Voi de ce fond de ten v-ati indragostit?

Hope you enjoyed! Kissez!








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

Florina Pandrea said...
This comment has been removed by the author.
Andreea said...

Mi-a placut povestea ta! Vad ca nu ai avut dezamagiri majore. Eu inca nu am descoperit un fond de ten de care sa ma indragostesc. Acum folosesc Color Stay si imi place cel mai mult din tot ce am folosit pana acum, dar parca nu e the one. :) :*

Maddy said...

@Andreea: Ma bucur mult ca ti-a placut! Ce-i drept am fost eu norocoasa sau poate nu destul de pretentioasa si de aceea n-am avut dezamagiri prea mari. Probabi ca nici pentru mine nu o sa fie Colorstay the one forever, dar momentan e exact ce am nevoie. Asta nu inseamna ca nu o sa mai incerc si altele in paralel :D

Anonymous said...

Poti cumpara Neutrogena Healthy Skin de pe www.facebook.com/PensuleMachiaj sau la pensulesigma@gmail.com

Post a Comment