RSS

"It's beauty that captures your attention; personality which captures your heart."

Monday Randomness: Ulei de ricin


La fiecare search pe google pe care l-am facut pentru a citi mai multe despre uleiul de ricin dadeam peste acelasi text:
"Uleiul de ricin este un lichid galbui care este extras din semintele de ricin. Are proprietati antiimflamatorii si este antioxidant. A fost folosit de secole in scopuri terapeutice. Se considera ca cele mai multe dintre beneficiile uleiului de ricin provin ca urmare a concentratiei sale de acizi grasi nesaturati. Desi are un gust puternic si destul de neplacut, acest ulei este folosit in compozitia produselor cosmetice, a sapunurilor, textilelor, medicamentelor, uleiurilor de masaje si a altor produse de uz frecvent."

Sincera sa fiu eu nu stiam decat ca face parul sa creasca mai repede si mai puternic si ca intareste unghiile. :) Aparent este si emolient si calmant.


Astazi o sa vorbesc despre cum folosesc eu uleiul de ricin si ce efecte am observat ca are.


Prima data am "facut cunostinta" cu uleiul de ricin la sugestia tipei care ma pensa. Mi-a spus sa ma dau cu ulei de ricin in fiecare seara pe sprancene timp de cateva saptamani ca sa-mi creasca si firele mai incapatanate. A functionat si in sfarsit am avut si eu o forma frumoasa la sprancene. :)


De atunci au trecut cel putin trei ani si l-am mai folosit si pentru gene. Il foloseam cam doua saptamani si dupa aceasta perioada se observa ca genele mele sunt mai lungi si dese.


Anul trecut am avut si o tentativa esuata de a-mi rezolva caderea parului combinand samponul cu ulei de masline si ulei de ricin. M-am spalat cred ca de 3 ori cu combinatia aceasta mirifica si am realizat ca nu este pentru mine. Am scapat foarte greu de uleiul care se incapatana sa ramana in par oricat de mult clateam si mirosul era aproape insuportabil pentru mine. Imi pare rau ca n-am rezistat mai mult sa va pot spune daca functioneaza sau nu.
Intre timp am gasit o alta solutie pentru caderea parului, dar despre ea va voi povesti maine. :)


Recent am aflat ca este bun si pentru diminuarea cearcanelor si am inceput "tratamentul" de ieri.
Inainte sa merg la culcare aplic o cantitate mica in jurul ochilor si il las sa actioneze peste noapte, iar dimineata curat bine zona cu apa termala si apoi ma demachiez.
Voi reveni cu un update sa va spun daca chiar functioneza sau nu. Acum stau si ma gandesc ca ar fi fost bune niste poze before and after. Silly me :)


Acum sper ca mama sa nu se supere si o sa divulg secretul ei pentru unghii lungi si rezistente :)
Timp de doua luni pe an aplica in fiecare seara ulei de ricin la fel ca pe un lac de unghii. Si efectele se observa. Are niste unghii de invidiat si daca m-ar lasa sa le schimb forma dupa parerea mea ar arata de vis.
Imi pare rau ca eu nu am rabdarea asta, asa ca ma multumesc cu unghiutele mele scurte. :)

Eu cumpar mereu de la plafar o sticluta de 25 ml care costa in jur de 3 lei si imi ajunge extrem de mult timp.



Hope you enjoyed! Kissez!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

Florina Pandrea said...

Si eu vreau sa il incerc,am vazut multe recomandari,pentru sprancene si pentru gene :D ma intrebam pentru par.. oare se aplica ca o masca ? :-?

coco said...

daca-mi permiti...din observatiile mele : pentru gene este super , pentru par incearca uleiul de cocos , iar pentru ochi pe cel de migdale dulci...sunt fan uleiuri si le-am incercat in toate modurile , timp indelungat ! :)

Maddy said...

@Pandrea Florina: Eu l-am incercat si in combinatie cu sampon, dar am gasit pe net o gramada de masti care au in compozitia lor si uleiul de ricin, dar asa singur eu nu-l suport pe par din cauza mirosului si a faptului ca trebuie sa clatesc mult de tot pana sa iasa cat de cat.

Maddy said...

@coco: multumesc mult pentru sugestii. Am citit despre uleiul de cocos si chiar vreau sa-l incerc. Despre cel de migdale sincer nu stiu prea multe, dar i'll try anything at leas once :D

Post a Comment